Polonia

Muncitori în domeniul nutriţiei dietetice
Se caută ambalatori, muncitori și operatori la linia de producție, bucătari cu dorința de a crește profesional și de a primi bonusuri la salariu.
În fiecare an, lucru în Europa pentru moldoveni devine din ce în ce mai populară. Acest fapt este legat de nivelul înalt de stabilitate economică și socială din țările Uniunii Europene, de garanțiile de securitate oferite de angajatorii europeni și de respectarea strictă a drepturilor angajaților în cazul angajării legale în Europa.
Platforma Bursa Muncii oferă oportunități de muncă legală în România, Polonia, Germania, Ungaria, Cehia, Franța, Irlanda, Olanda și alte țări europene. Să analizăm principalele avantaje și oportunități de carieră pentru fiecare țară.
Vecinul nostru cel mai apropiat, România, oferă locuri de muncă legale în domenii precum construcțiile și serviciile. Moldovenii au șanse mari să obțină un loc de muncă bun aici, deoarece mulți specialiști locali, profitând de avantajele cetățeniei române, migrează în masă către alte țări europene pentru a lucra.
Cunoașterea limbii române ca limbă maternă de către moldoveni crește, de asemenea, șansele nu doar de a obține un loc de muncă decent, ci și de a avansa în carieră. Un avantaj suplimentar îl constituie cunoașterea unei limbi străine, în special engleza, având în vedere că în România există multe companii cu participare străină.
Educația obținută într-o instituție de învățământ superior din România este, de asemenea, un mare avantaj la angajare în această țară. Cu toate acestea, majoritatea posturilor oferite prin platforma Bursa Muncii nu necesită o calificare specială. Prin platforma noastră, lucrătorii pot obține un loc de muncă în România chiar și fără o pregătire profesională specifică, doar cu o diplomă de clasa a IX-a și fără experiență de muncă. Fiecare post oferă un curs de formare la locul de muncă pentru calificarea necesară. Totuși, specialiștii cu experiență sunt, de asemenea, căutați, în special în domeniul construcțiilor.
Pentru cei care nu au cetățenie română și nici motive pentru a o obține, munca în România oferă un avantaj important: posibilitatea obținerii cetățeniei prin vechime în muncă. Cum funcționează acest proces?
Pe baza vizei de muncă în România, se poate obține un permis de ședere (PSD), care permite:
Permisul de ședere de muncă permite obținerea rezidenței permanente în România după câțiva ani, iar după alți 3 ani, cetățenia română. Astfel, o carieră stabilă în România deschide perspective mari pentru lucrătorii din Republica Moldova.
Avantajele suplimentare ale muncii în România:
Ca țară cu un mare potențial economic, Polonia oferă o gamă largă de locuri de muncă diverse pentru bărbați și femei de diferite vârste din Republica Moldova. Această țară oferă salarii stabil ridicate, de peste 1000 de euro pe lună pentru o persoană, iar salariile cresc periodic. Este deosebit de avantajos să mergi la muncă în Polonia cu partenerul sau prietenii, deoarece venitul total va fi mai mare și va permite un trai confortabil, precum și economisirea de bani.
Un avantaj important pentru candidații la muncă din Polonia din Republica Moldova este că nu este necesar să cunoască limba poloneză. Cu toate acestea, dacă lucrătorul vorbește engleza și ulterior va putea comunica în poloneză, acest lucru îi va facilita avansarea în carieră și integrarea în comunitatea locală.
Cu sprijinul companiilor din Polonia care angajează personal prin platforma Bursa Muncii, lucrătorii pot deschide documentul Karta Pobytu. Acesta permite să stea pe teritoriul Poloniei mai mult de 90 de zile, adică mai mult decât permite viza.
De ce este necesară Karta Pobytu:
Un alt avantaj important al muncii în Polonia este angajarea legală a lucrătorilor necalificați. Țara are numeroase depozite ale brandurilor de renume mondial, care angajează personal cu vârste între 18 și 50 de ani. Fără experiență de muncă, este, de asemenea, ușor să te angajezi în industria alimentară – la fabricile de carne și pește.
Pentru a lucra în Ungaria, este necesară o autorizație de muncă, care este echivalentă cu un permis de ședere.
Lucrătorii din Republica Moldova cu vârsta peste 25 de ani beneficiază de facilități fiscale în Ungaria. De asemenea, primesc aceste facilități părinții care au copii minori:
România, Polonia și Ungaria au acorduri bilaterale cu Republica Moldova, care recunosc vechimea în muncă în străinătate pentru calculul pensiei. Astfel, lucrătorii din Republica Moldova nu pierd ani de vechime, deoarece în aceste țări drepturile lucrătorilor sunt respectate strict în cazul angajării legale.
Toate aceste avantaje se aplică muncitorilor de orice calificare, cu sau fără experiență.
Companiile din Germania demonstrează o mare deschidere interculturală și angajează un număr mare de lucrători străini. Moldovenii pot găsi locuri de muncă bine plătite în depozite de haine și încălțăminte, echipamente de uz casnic, fabrici de produse alimentare, în domeniul serviciilor și curățeniei. Majoritatea posturilor nu necesită educație specializată, orice doritor le poate învăța de la zero și poate obține rezultate bune.
Pentru a lucra în Germania, străinii trebuie să obțină o autorizație de muncă. Aceasta se eliberează împreună cu viza. Specialiștii Bursa Muncii îi ajută pe clienți să obțină aceste documente, economisind timp.
Germania oferă aceleași condiții de muncă lucrătorilor străini ca și celor locali. Angajarea legală garantează respectarea drepturilor, un pachet social integral și oportunități de avansare în carieră.
Cehia oferă oportunități de carieră pentru moldovenii în domeniul logisticii. Salariul de început este de la 1300 de euro.
Angajarea legală în Cehia cu respectarea tuturor normelor juridice asigură lucrătorilor străini un venit stabil, chiar și cu un pașaport biometric.
În Cehia, este destul de dificil să găsești o locuință, de aceea un avantaj major este că angajatorul adesea ajută la rezolvarea acestei probleme, oferind lucrătorilor săi oferte avantajoase pentru chirie.
Această țară își dezvoltă economia în mod activ. În Irlanda, există taxe mici, salarii mari și oportunități nelimitate de avansare în carieră pentru lucrătorii străini.
Pentru a lucra în Irlanda, este necesar un permis de muncă. Acesta se eliberează pentru o perioadă de 2 ani, apoi poate fi prelungit pentru încă 3 ani, iar după 5 ani de muncă, nu mai este nevoie să fie reînnoit. Pe durata permisului de muncă, străinii beneficiază de aceleași drepturi ca cetățenii irlandezi.
Una dintre formele de permise de muncă este permisul pentru soți și persoane aflate în întreținere. Lucrătorul străin angajat legal poate aduce familia sa după un an de muncă în Irlanda, cu condiția să poată dovedi că are capacitatea financiară de a-i întreține. Pe baza acestui permis, membrii familiei unui străin care lucrează în Irlanda pot, de asemenea, solicita un loc de muncă.
Olanda sunt una dintre cele mai prietenoase țări față de lucrătorii străini. Peste 20% din populația țării sunt imigranți. În Olanda există oportunități de angajare pentru moldoveni în industria alimentară – abatoare și fabrici de carne.
Angajatorii din Olanda îi ajută pe lucrători să rezolve problema cazării și transportului. Pentru lucrătorii fără experiență se oferă instruire la locul de muncă. Nu este necesară cunoașterea limbii olandeze. Coordonatorul muncitorilor moldoveni comunică cu ei în limbile rusă sau română. Totuși, cunoașterea limbii engleze sau a limbii oficiale reprezintă un avantaj pentru cei care doresc să avanseze profesional și să își vadă cariera în această țară.
Această țară este, de asemenea, prietenoasă față de străini, care reprezintă aproximativ 10% din populația Franței. Cei care au un pașaport românesc sau pașaportul oricărei alte țări din UE pot locui aici pe o perioadă nelimitată.
Multe reforme din Franța sunt orientate către modernizarea pieței muncii, dezvoltarea profesională a specialiștilor, respectarea drepturilor angajaților și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Companiile locale angajează activ lucrători străini.
Recent, Republica Moldova și Franța au început să recunoască reciproc permisele de conducere, ceea ce extinde și mai mult oportunitățile de muncă pentru moldoveni în Europa. Cunoașterea limbii franceze este, de asemenea, un avantaj, dar nu este obligatorie pentru locurile de muncă oferite de Bursa Muncii.
Franța oferă locuri de muncă atât pentru specialiști (sudori, bucătari), cât și pentru persoane fără experiență specifică (personal de întreținere, angajați în bucătării, fabrici și uzine).
Un specialist străin în Franța poate să își valideze diploma, să obțină un certificat de echivalare și să avanseze în carieră.
Pe internet este ușor să întâlnești angajatori de rea-credință și să ajungi ilegal la muncă în Europa. Pentru a evita acest lucru, verificați atent angajatorul; agenția de recrutare autorizată trebuie să aibă o licență.
Principalele riscuri pentru migranții muncitori ilegali includ:
Munca legală pentru moldoveni în Europa ajută la evitarea acestor probleme, oferind totodată un venit stabil și perspective de creștere profesională.
Articole relevante:
Se caută ambalatori, muncitori și operatori la linia de producție, bucătari cu dorința de a crește profesional și de a primi bonusuri la salariu.
Descărcarea și verificarea pieselor auto care sosesc în depozit, organizarea și plasarea pieselor auto în locațiile desemnate în depozit.
MediaMarkt recrutează personal pentru depozitul de electrocasnice! Căutăm persoane dinamice și responsabile pentru a face parte din echipa noastră. Oferim oportunități de dezvoltare profesională și beneficii atractive.
Vezi oportunitățile de angajare în domeniul construcțiilor în Polonia pentru cetățeni ai Republicii Moldova, în special pentru instalatori de obiecte sanitare și electricieni. Posturile oferă condiții de muncă sigure și posibilități de dezvoltare profesională. Vezi detaliile ofertei și alătură-te unei echipe de profesioniști!
4 din toate ofertele de lucru peste hotare